Foreningen for professionelle kunstnere og kunsthåndværkere
 
"Epidemics" * 2014

 

Pressemeddelelse:

ProKK præsenterer

I regi af Aarhus Europæiske Kulturhovedstad 2017, åbner ProKK dørene for udstillingen EPIDEMICS, som den første af en serie på 4 store fællesudstillinger frem mod 2017.

Udstillingen handler om det epidemiske:

Med nutidens muligheder for global kommunikation har det epidemiske fået stærkt udvidede vækstbetingelser.

Det gælder ikke blot virus og bakterier - men også kulturelt og socialt smittes der - nogle gange i et omfang, så det bliver epidemisk.

For at der kan opstå en epidemi, må der være en smitte og en smittekilde. Hvis smitten sætter sig fast i én, hvis man lader sig smitte, vil man selv blive en smittekilde, der sender noget videre ud i verden. Deri ligger store kræfter - og muligheder.

ProKK har samarbejdet med det humanistiske forskningsprojekt, Epicenter, ved Aarhus Universitet. Antropologer har således bidraget med oplæg og sparring undervejs – til stor inspiration for begge fagligheder.

47 kunstnere har arbejdet i grupper for at eksperimentere med det smittende i en fælles proces. Det har krævet åbenhed og vedholdenhed, og det har givet stærkere bevidsthed og rummelighed for den enkelte.

6 kollektive værker er resultatet af dette forårs mange samtaler/workshops:

Det Er Sandt… Lydinstallation

Mangfoldighedens Karneval Skulpturel installation

Mass Movement Installation. Tekstil og lydProtection Skulpturel installation

Kroppen Som Slagmark Installation * Foto * Video * Skulptur

Melpomene Installation

Grupperne har arbejdet med emner som: rygter, massebevægelser, frygt, beskyttelse mv. Værkerne forsøger at indfange det smittende, det epidemiske i emnet, og det har været en udfordring at indfange denne agent, der GØR noget, i et værk - og ikke som vanligt ved de store fællesudstillinger, - at behandle emnet tematisk.

Eksempelvis søger værket Det Er Sandt… - ved hjælp af fjer og lyd - at indfange det som et rygte er, nemlig det mest epidemiske der findes. Fjerene formerer sig i små eksplosioner opad, mens en hviskende lydside gør sit for at udbrede noget, som man kun delvist opfatter - stumper af ord og sætninger.

Et andet værk, Melpomene, har monteret en reol fra gulv til loft, hvori der er indsat, ja proppet, et kaotisk katalog af frygtgenerende materialer og udstyk. Herfra går man ind i et næsten antiseptisk rum med en ubestemmelig grundtone – tilbage står man med egne indre spøgelser: Hvad er det egentlig vi frygter?

ProKK er stolte over at indbyde til denne udstilling, som har åbnet nye veje for deltagerne og bidraget med nye samarbejdspartnere. Noget som vi ser frem til at udbygge i de kommende udstillinger.

TID: 16. August – 14. September 2014
STED: Kunsthal Aarhus. J. M. Mørks Gade 13, 8000 Aarhus
Fernisering er lørdag den 16. kl 14.
Åben: Man-fre 10-17. Onsdag 10-21. Lør-søn 12-17. Mandag lukket. Gratis entre.
Yderligere info:
www.prokk.dk, www.kunsthalaarhus.dk eller Tove Nyholm 51903349.

 

Støttet af:

Menu / forside
 
til top