Foreningen for professionelle kunstnere og kunsthåndværkere
 

Medlemsindlæg * Den sorte Boks * 2009

DEN SORTE BOKS * KULTURNATTEN * 2009

Århus kunstakademi i samarbejde med Jørgen Hansen

indbyder til

DEN SORTE BOKS Gløder

Kulturnatten 9.oktober kl. 20-22

på St. Olufs Kirkeplads Århus.


"To tons rødglødende masse dukker frem, når det isolerende tæppe ved 1050 grader rulles af. Afkølingen starter momentant og vi er vidne til en konstant forvandling, mens varmen og gløden forsvinder".
Det er klimaks på 24 timers brænding og afslutning af en uges intens arbejde på den gamle kirkeplads, hvor elever fra Aarhus Kunstakademi sammen med Jørgen Hansen opfører en skulptur af blødt ler....

Jørgen Hansen opfører i samarbejde med Århus Kunstakademi en brændingsskulptur på Sct Olufs Kirkeplads til kulturnatten. Den opføres fra mandag af 2 tons ler og størrelsen bliver ca. 1,5 x 1.5 x 1,5m i højden.
Jørgen Hansen bygger den med 10 hjælpere, fortrinsvis elever fra Aarhus Kunstakademi, af mange lermoduler, som formes på stedet. Når den er bygget færdig og tørret, pakkes ind i isolerende materiale og brændes derefter på stedet i løbet af et døgn.
Alle kan komme forbi og følge opførelsen fra mandag den 5. og ikke mindst brændingen fredag den 9.

Klimaks er den afsluttende fase mellem kl.20 og kl. ca.22. hvor den isolerende kappe fjernes og afslører den glødende skulptur.

Dagen efter vil skulpturen ses med sin ændrede karakter efter at være transformeret ved mødet med ilden. Den vil være blevet hård og bestandig som teglsten og det brændte ler vil have fået farve af ilden og røgen.

Mere info : www.firingsculpture.com