Foreningen for professionelle kunstnere og kunsthåndværkere
 

 

 

ARKIV * UDSTILLINGER 2006

Stativ Stakit Kasket


Ellen Hyllemose, Tina Maria Nielsen og Rikke Ravn Sørensen

11. februar - 2. april 2006

Stativ Stakit Kasket er den sigende og humoristiske titel på en udstilling, der sætter fokus på objekt, flade, skulptur og rummets muligheder. Udstillingen undersøger spændingsfeltet, som opstår i mødet og den direkte konfrontation af de tre kunstneres værker.

 

Ellen Hyllemose arbejder i en dialog mellem maleriets flade og skulpturens rumlighed. Med udgangspunkt i utraditionelle materialer som farvet tape, snore og nylon, kombineret med det funktionsmæssige i objekterne, er Ellen Hyllemoses intention at undersøge strategierne for mødet mellem det ordinære og det ekstraordinære.

 

Tina Maria Nielsen undersøger rummet og kroppen som strukturer, kroppens og rummets gensidige relation. Hendes billedsprog, materialer og titler er ofte taget ud fra en velkendt sammenhæng, men når de løsrives fra deres velkendte sted og funktion, opstår der muligheder for nye betydninger og koblinger i feltet mellem det værende og ikke-værende.

 

Rikke Ravn Sørensens skulpturer handler om bevægelse. Om skulpturens bevægelse gennem materialet og skulpturens gestaltning i verden gennem beskuerens egen bevægelse omkring værket. I bevægelsen går arkitektur, krop og sprog i formmæssig dialog, og synliggøres gennem det konkrete materiale.

 

De tre kunstnere er alle uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, og har alle gjort sig bemærkede på den danske kunstscene gennem separat- og gruppeudstillinger de seneste år.

 

I forbindelse med udstillingen udgives der et katalog med tekst af litteratur- og kunstkritiker Mai Misfelt.

 

Udstillingen er støttet af Kunststyrelsens Billedkunstråd.

 

Præmieret af Statens Kunstfond

 

Tina Maria Nielsen
Paris Texas Slide, Fiberbeton, stål, voks, tov

 


Tina Maria Nielsen
Living color, 6 mm. stål, acryl maling

 


Rikke Ravn Sørensen
Foldefigur, aluminium malet

 


Rikke Ravn Sørensen
Bukke flette dreje tegning

 


Ellen Hyldemose
Uden titel, Lycra, MDF, flamingo, skum og krydsfiner

 

til top>