Foreningen for professionelle kunstnere og kunsthåndværkere
 

 

 

ARKIV * UDSTILLINGER 2002

Mellemrummet / The inbetween Plus & Puls.

 03.08 - 25.08

En udstilling af Anette Damgaard og Tine Bech. 

 

Børn i Kunstbygningen

Mellemrummet: Plus & Puls af Annette Damgaard & Tine Bech

Fælles nævneren for Annette Damgaards og Tine Bechs individuelle projekter PLUS og PULS er dualismen og det der ligger hinsides modsætningerne. Der hvor
Annette Damgaard bevidst skaber mellemrum ved at skille tingene ad i klare modsætninger for herefter at sætte dem sammen i et afhængighedsforhold, forsøger Tine Bech at forene polerne ved at visualisere det, der ligger midt imellem som en formløs form.
 


 
Projektbeskrivelse PLUS
Annette Damgaard

PLUS er et projekt, der fortæller om dualismen i den menneskelige virkelighed. Der er mand og kvinde, sort og hvid, det materielle og det immaterielle i form af det årtusinde gamle filthåndværk og det fremadpegende digitale lysmedie.

Selv om projektet er opdelt i modsætninger, opstår der alligevel et afhængighedsforhold, som vises ved at modpolerne kobles sammen. For at opleve en helhed må man derfor være midt i den og være en del af den. PLUS er derfor stillet op som en ruminstallation -  et kunstværk som beskueren kan færdes i. Man må træde ind i det opstillede filttelt for at opleve kvinden på PC'en, eller man kaster uvilkårligt skygger på billedet af den projicerede mand, når man passerer diasapperaterne. Man er en del af værket.

Annette Damgaard bor i Århus
Uddannet på Århus Kunstakademi og Fakultetet for anvendt kunst, Beograd,
Jugoslavien


Projektbeskrivelse PULS
Tine Bech

Udstillingen PULS tager udgangspunkt i det formløse ? regn, sorte huller, det sensuelle og kroppens forhold til verden og de elementer, som er formløse og uden grænser.

Projektet beskæftiger sig med tanken om at det er det, der ligger imellem, der skaber dynamik og liv. Værkerne er lavet af usædvanlige materialer som lyserød tapioka og filt for at bringe det sanselige frem. Det er igennemdet sanselige, at vi bliver mindet om vores fysiske eksistens. At vi eksisterer i verden her og nu. Kroppen er den membran, vi ødvendigvis må forholde os til verden igennem. Men grænsen mellem verden og krop er ikke
altid skarpt aftegnet.
Den er flydende og formløs. Kroppen og verden er flettede sammen igennem en konstant dialog. Det er den puls ? den udvikling ? som skaber værket.

Skulpturerne vises sammen med en serie tegninger, som er lavet af spor efter regndråber eller med chokbølger fra knust kul skabt ved at hoppe på papirlag.

Tine Bech bor i London
Uddannet Master of Art (MA, Fine Art, Sculpture), The Surrey Institute of
Art & Design University College, UK
Værkstedskolen, Århus, Danmark
Fremtidige udstillinger:
- L-Gallery, Moskva, Rusland, april 2003
- James Hockey Gallery "The Parallel Universe", UK

 

til top>