Foreningen for professionelle kunstnere og kunsthåndværkere
 

 

 

ARKIV * UDSTILLINGER 2000
Det store rum

- i overgangen mellem ude og længere inde -

med arkitekterne maa. Schmidt, Hammer & Lassen

Udstillingen iscenesætter 3 af tegnestuens store projekter inde i Kunstbygningens 3 udstillingsrum: Det Kongelige Bibliotek i København, Grønlands Kulturhus i Nuuk, og det nye Århus Kunstmuseum.

Udstillingen koncentrerer sig om lige præcis de store rum -foyer, atrium, passage etc.- der dannes i arkitekturen mellem det meget store rum udenfor, og de mindre helt indenfor hvor bøger bliver læst, forestillinger spillet og malerier hængt op.

Hvorfor er de store rum der, hvorfor ser de ud som de ger, hvordan 'spiller' de sammen med resten af bygningen, byen og naturen udenfor.

 

De store rum I det Kongelige Bibliotek, Grønlands Kulturhus og det nye Århus Kunstmuseum er måske eksempler på steder hvor tanken om at bygningen, som arkitektur og som institution, står åben for ethvert menneske, folder sig helt ud.

I enkle og stiliserede arkitekturscenografier inviteres den besøgende til at se med over arkitektens skulder, mens arkitekturen bliver til, mens de grundlæggende ideer indfanges og overvejes og nuanceres; skitseringens forunderlige proces

til top>