Foreningen for professionelle kunstnere og kunsthåndværkere
 
"PROKK GÅR GUERILLA" * PÅSKEN 2009 * PRESSEMEDDELSE 28.-03.-2009

PRESSEMEDDELESE:

Decentralt kunstarrangement i Århus

Under parolen 'ProKK går guerilla' finder en serie kunstrelaterede events sted i Århus Midtby i påsken.

I de seneste år har foreningen ProKK, som repræsenterer Professionelle Kunstnere og Kunsthåndværkere i Århus og Østjylland, afholdt deres årlige udstilling med fysisk udgangspunkt i Ridehuset på hjørnet af Vester Allé og Frederiks Allé i hjertet af Århus.

Sidste år eksperimenterede foreningens medlemmer med et antal satellitter på forskellige steder i midtbyen som supplement til den store udstilling i Ridehuset. I år har man så valgt at tage skridtet fuldt ud, som en konsekvens af de kunstnerisk meget vellykkede satellitter, og udelukkende satset på performances, installationer samt mere traditionelle kunstudstillinger på et større antal lokaliteter, som er spredt ud i et begrænset område inden for Ringgaden.

Mere end en snes projekter med deltagelse af et halvt hundrede kunstnere bliver skudt i gang den 4. april, hvor arrangementet åbner officielt. Det kan ikke udelukkes, at en del overrumplende begivenheder vil foregå op til åbningen. Således kan man sige, at eventen lever op til guerilla-benævnelsen. Dog bliver det hele ganske harmløst; modsat hvad man forbinder med guerilla-aktioner i et politisk spændt miljø. Dog ligger der et element af alvor bag, da kulturpolitikken i Århus vil komme under kærlig beskydning fra det entusiastiske, lokale kunstmiljø.

De mange udstillinger finder sted i perioden fra den 4. april til og med 2. påskedag - altså 13. april - og udstillingerne foregår på så forskelligartede steder som Væksthusene på Møllevejen 10, Colorama, Nørre Allé 57, Galleri V58, Århus Kunstakademi, Vor Frue Kirke, Etcetera, Møllegade 5, Banegården, Bruuns Galleri, Århus Stiftstidende (bl.a. på lysavisen) og for en halv snes projekters vedkommende i Godsbanebygningen, Skovgaardsgade 3. Og netop her foregår åbningen 4. april kl. 12, hvor Karin Hindsbo, kunstfaglig leder på Århus Kunstbygning, holder åbningstalen.

Udstillingerne har åbent i perioden dagligt kl. 12 til 17. med undtagelse af de udstillinger, der finder sted i butikker. Her følges butikkernes normale åbningstid.

Projektet er støttet af Århus Kommunes Kulturudviklingspulje samt Kulturhus Århus.

Der kan læses mere på ProKK's website www.prokk.dk og indhentes supplerende oplysninger på telefon 51 34 23 70.