Foreningen for professionelle kunstnere og kunsthåndværkere
 
Forside
Om ProKK
Aktuelt
ProKK aktiviteter
Medlemsinfo
Medlems bidrag
Arkiv
Kontakt
Links
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© Prokk
{tæller}

 

"DIALOG - SATELLIT" * BESKRIVELSE MV.

 

ProKK 2008

ProKKs udstilling i påsken!

Dialog-Satelit

Tilmelding på sanneransby@gmail.com

Sidste frist for indlevering af materiale (se nyhedsbrev) i Århus Kunstbygning, til kuratorerne: 9. januar.

Opbygning i Ridehuset og div. sateliter fra 10.marts.

Fernisering d. 15.marts og udstilling til og med d. 30.marts ’08.

Udstillingsgebyr: 200.- som betales ved indlevering af værker / opbygning af udstilling.

Uddrag af ansøgning, til brug af ProKK medlemmer!

Århus, november 2007

ProKKs "Dialog-Satellit" (arbejdstitel) udstilling foråret 2008.
Inspirationen til konceptet udsprang af Charlottenborgs visning af "Labyrinter- Kunstens rum" 2005, hvor Jytte Rex havde udvalgt en meget mangfoldig række kunstnere, unge og gamle, kendte og ukendte mellem hinanden og med et meget bredt udbud af udtryksformer.
Hun havde endvidere valgt, hvem der skulle udstille sammen og i hvilke rum.
Det var, for os at se, en "øjenåbner" hvor intet var som forventeligt, hvor dialogen, værkerne imellem var mangesidet - fra provokation til ømt medspil - og hvor "nye" kunstnere gav helt nye øjne på "velbekendtes" værker.

Udstillingen skal være en satelllit udstilling, forstået på den måde at Ridehuset er rammen for "Modersatellitten", hvorfra udstillingen spreder sig i byen på mere eller mindre uventede steder. F.eks. til nedlagte (og ikke nedlagte) butikslokaler, rum på Havnearealet, svømmehal, kirker, evt. på bill-boards m.v. og mere oplagte steder som Musikhuset. Publikum skal kunne støde på kunsten, hvor de mindst venter den og uden aktivt at opsøge den. Samtidigt skal det være muligt at gå på opdagelse fra Ridehuset, med oversigtskort.
I påsken 2007 tog Michael Bredtved, hul på satellittanken med åbning af sin "Pier-udstilling" på havnen samtidigt med ProKK-udstillingen i Ridehuset.

Vi ønsker at gøre udstillingerne i Ridehuset og i de øvrige satellitter til dialogudstillinger, 2 til flere kunstnere imellem. Det væsentlige er, at kunstnerne sammensættes ud fra relationerne i deres værkers dybere ide og nerve. Det er så op til de sammenbragte kunstnere at forstærke paralleliteterne eller give dialogen så forskelligartede indspark som muligt.

Vi ønsker at to udefrakommende kuratorer dels sammensætter de af ProKKs medlemmer som ønsker at deltage i udstillingen og også uddeler plads/rum, "omtænker" Ridehuset, så vores mangfoldige gruppe af udstillere bliver vist mest interessant og skarpest muligt. Der skal være tid til at tage udfordringen op om samarbejde (-"modarbejde") i de enkelte enheder.
Vi har inviteret Annette Holdensen, Odense og Kim T. Grønborg, Århus.
De repræsenterer begge brede vifter af udtryksformer, førstnævnte har haft hænderne dybt i kunsthåndværk med tryk på KUNST og eksperimenter. Sidstnævnte arbejder konceptuelt, har ligeledes stor udtryksmæssig spændvidde og har derudover stor erfaring med at omdanne Ridehuset og andre utraditionelle lokaler til udstillingsrammer. Der er desuden ca. 30 års aldersforskel på dem, og de har været/er tilknyttet kunstlivet i Århus og har gode øjne for og respekt for andre kunstneres sprog og ideer.
Vi fornemmer at her er stof til et dynamisk "dialogkuratorpar".
De har begge takket ja.

Formålet med udstillingen er bl.a.
- at lade de lokale kunstnere, som ikke (endnu!) er i søgelyset til udstillinger på Aros eller Århus Kunstbygning komme til syne.
Der findes i ProKK, rigtig mange gode kunstnere, som vi ønsker vist endnu mere, også i Århus! ..og gerne på nye måder. Mange ProKK- medlemmer tog udfordringen om at deltage i "manifest07" (Århus Kunstbygning, 10.-19. august 2007. Se www.manifest07.dk) op, med stor succes. Vi vil udfordre os selv såvel som beskuerne!
- at udvikle en struktur og tradition for dialog og udfordringer/samarbejde kunstnerne imellem.
- at give publikum en endnu større oplevelse af, indsigt i og forståelse for de enkelte værker og kunstneriske processer.
Ved de sidste 2 års ProKK udstillinger i Ridehuset har der været et stort antal unge gæster, som har brugt meget lang tid på udstillingerne (udenfor uddannelses sammenhæng). Vi ønsker blandt andet at give denne gruppe større udfordringer og dybere oplevelser.

På bestyrelsens vegne
Sanne Ransby.